NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een behandeling voor mensen die graag zelfinzichten willen verkrijgen om zo persoonlijke veranderingen te realiseren. NLP biedt inzichten in jouw eigen denkprocessen en geeft antwoorden om die te her-programmeren. Met NLP kun je o.a. leren hoe negatieve gedachten, om te zetten naar positieve gedachten. Je leert hoe je een krachtig gevoel van zelfvertrouwen oproept. Piekeren behoort tot het verleden. Met NLP leer je her-kaderen.

Bewezen effectief

NLP is door wetenschappers Richard Bandler en John Grinder ontwikkeld in de Verenigde Staten. Zij hebben het proces van communicatie en verandering onderzocht en zijn daarbij tot zeer verrassende resultaten gekomen. NLP is een therapie vorm die psychologen en psychiaters heeft geïnspireerd. Zij passen die dan ook veelvuldig toe.

Neurologisch

Alles wat we hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat wij door ons leven heen meemaken, is bepalend voor hoe wij ons ontwikkelen en vooral bepalend voor ons eigen “IK”. Door gebeurtenissen die tijdens ons leven de revue passeren, en door herinneringen van ons verleden, worden onze gevoelens, gedachten en emoties beïnvloed in de huidige tijd.

Linguïstisch wil zeggen de rol van de taal in bovenstaande. Communiceren doen we verbaal en non-verbaal. Wanneer je non-verbaal communiceert is dit te zien aan je houding, gebaren, de toonhoogte van je stem, gezichtsuitdrukking, enz.

Programmeren

Terwijl we communiceren kunnen wij anderen iets leren. Anderen kunnen ons iets leren. Ook kunnen wij iets afleren, bijleren of in ons zelf veranderen. Je hebt de mogelijkheid processen die zich binnen jezelf afspelen te beïnvloeden of zogezegd te her-programmeren. Ikzelf vergelijk het altijd met het afhalen van een sticker met daarop de oude overtuiging. Ken je deze overtuiging? ” Ik ben niet goed genoeg”. Door deze sticker te vervangen met een sticker met daarop de nieuwe overtuiging” Ik ben goed genoeg”, is het mogelijk deze te bekrachtigen. 

Wil je weten wat NLP voor jou in gang kan zetten? Plan een sessie en maak een afspraak.

Afspraak maken

Een afspraak maken of heb je vragen?