Rouwverwerking

Wanneer je in je leven geconfronteerd wordt met een groot verlies, zoals het overlijden van je dierbare, staat je wereld stil. Je weet dat je verder moet, maar ja hoe doe je dat. Je zit vol met vragen, verdriet, angsten, pijn.

Stressvolle periode

Dit is vaak een stressvolle periode. Ook een echtscheiding of het verlies van je baan kan je wereld behoorlijk op z’n kop zetten. Dit zijn heftige ervaringen die je niet zomaar 1,2,3, kunt verwerken. Je zoekt naar troost en wil je verhaal kwijt. Weet dat hulp dichtbij is. Als erkend therapeut kan ik je bijstaan bij de verwerking en behandeling die aansluit op jouw behoefte en situatie.

Slice 1

Meer informatie over rouwverwerking

Zoals in het voorstukje geschreven, Bij rouwverwerking denken we direct aan een sterfgeval. Toch kan rouwen ook voorkomen bij andere heftige ervaringen zoals echtscheiding of verlies van je baan. Misschien heb je dat zelfs al eerder meegemaakt.

Het verwerken van rouw vergt in alle gevallen een individuele aanpak. Iedereen ervaart emoties op zijn of haar eigen wijze. Emoties verschillen. Heel logisch eigenlijk.

Echtscheiding

Maar ook wanneer de partners goed uit elkaar gaan volgt een periode van rouw. Je herinnert vast nog wel van vroeger wat liefdesverdriet met je deed. Bij een echtscheiding gaat dat nog veel dieper. Je voelt je verlaten en hebt intens verdriet. Je staat er ineens alleen voor en voelt je eenzaam. Hele logische emoties die je uit balans brengen. Tegenwoordig vragen steeds meer mensen hulp bij het verwerken van hun scheiding.

Andere mogelijke aanleidingen:

  • ■ Overlijden
  • ■ Werkloosheid
  • ■ Miskraam
  • ■ Afscheid

Luisterend oor

Het verwerken van rouw begint met het toelaten van verdriet. Zoek jij hulp met het loskomen van het gemis en wil je het een plek geven. Geef jezelf de ruimte en vraag hulp hoe om te gaan met jouw emoties. Zonder schaamte en in alle vertrouwen. Wat je verlies ook is, weet dat je welkom bent. Maak een afspraak!

Afspraak maken

Een afspraak maken of heb je vragen?